:-( Wygląda na to że masz Adblocka. Utrzymujemy się z reklam żeby móc dostarczyć Ci wiadomości z Twojego regionu za które nie musisz płacić, czy mógłbyś rozważyć jego wyłączenie?
  6°C bezchmurnie

Koniak, wino i inne w potrawach


Dodano: 2013-05-09 13:49:06

Jaka jest wasza opinia o używaniu alkoholu , może nie tyle opinia co doświadczenie i ocena ;)Sama nie miałam styczności z potrawami czy gotowanymi na bazie czy z dodatkiem alkoholu.
odpowiedz cytuj
Rusek dodano: 2013-05-09 14:00:10
Na ogół to alkohol dodaje się do smaku jak wspomniane wino czy koniak.Nadają one lekki smak ale nie są aż tak wyczuwalne.
odpowiedz cytuj
Illona dodano: 2013-05-09 14:11:48
Ja czasami przyrządzam takie potrawy , gościom smakuje takze chyba efekty są dobre.Jeśli interesuje Cie takie potrawy to polecam przejrzenie internetu w poszukiwaniu przepisów i poeksperymentowaniu z nimi w kuchni ;)
odpowiedz cytuj
Kaczor dodano: 2013-05-09 14:14:10
Niektóre dania naprawdę samkują wyśmienicie , alkohol tak jak każdy inny składnik odpowiednio użyty i efekt tj smak może być naprawdę powalający.
odpowiedz cytuj
degustatorka dodano: 2014-06-02 16:35:22
tak jak kolega wyżej powiedziała ze alkohol dodaje się do smaku ja przeważnie jak piekę królika dodaje lampkę wina dokładnie takie http://www.slonecznawinnica.pl/pl/p/Capoeira-Tinto/2444 nadaje mu niepowtarzalny smak i aromat no oczywiście nie można przesadzić bo wtedy wyjdzie nam pijany królik a oto nam nie chodzi :)
odpowiedz cytuj










1 ... 1